fbpx
d

JUTTA NIALA

Ota yhteyttä

n

Verkkokauppa – Jutta Niala

Hermostoa hellivä jooga 32 H Joogakoulutus 8.9.-10.11.2024 – ILMOITTAUTUMISMAKSU

300,00  sis. Alv

JOOGAKOULUTUS 32 H ”Re-set, Re-new, Re-treat” 8.9. – 10.11.2024

HERMOSTOA HELLIVÄ JOOGA

Syyskuussa 8.9.2024 alkava 32 akateemista tuntia sisältävä Vijnana traditioon perustuva koulutus keskittyy hermostoa hellivään joogan harjoitustapaan.

Pintaa syvemmälle luotaava EXCLUSIVE MENTOROINTI kokonaisuus PIENRYHMÄLLE on tarkoitettu joogan ohjaajille ja pidempään jooganneille.

Koulutus perustuu 30 vuoden kokemukseen harjoittajana ja yli 25 vuoden päätoimiseen laaja-alaiseen joogapioneerina toimimiseen vesijoogasta erityisryhmien joogaan, joogaterapiasta lääkäriasemalla pioneerityöhön väkivaltaa kokeneiden hyväksi ja kokemuksistani kolmevuotisen joogaopettajakoulutuksen ohjaamisesta.

Lisää tietoa koulutuksesta alempaa tuotekuvauksessa.

Kuvaus

JOOGAKOULUTUS 32 H ”Re-set, Re-new, Re-treat” 8.9. – 10.11.2024 HERMOSTOA HELLIVÄ JOOGA

Syyskuussa 8.9.2024 alkava 32 akateemista tuntia sisältävä Vijnana traditioon perustuva koulutus keskittyy hermostoa hellivään joogan harjoitustapaan.

Pintaa syvemmälle luotaava EXCLUSIVE MENTOROINTI kokonaisuus PIENRYHMÄLLE on tarkoitettu joogan ohjaajille ja pidempään jooganneille.

Tästä koulutuksesta saat:

 • aloituskeskustelu ennen koulutuksen alkua – harjoituksen kartoitus, tarpeet ja toiveet
 • syvällistä ohjausta Vijñāna joogan ”7 Vital Principals” kehonhallintametodiin, joka liittyy joogatekniikoiden hienovaraisiin elementteihin ja joogin asenteeseen
 • tietoa ja opastusta, miten yhdistää kehonhallintametodin eri prinsiipit harjoitukseesi
 • henkilökohtaista ohjausta omaan harjoitukseesi ja sen rakentamiseen sinun näköiseksesi
 • tukea huomioiden tarpeesi ja kehotyyppisi
 • 30 vuoden käytännön kokemuksen tietotaitoa joogan ohjaamiseen
 • inspiraatiota miten rakentaa tunteja
 • ymmärrystä erilaisten joogaajien hienovaraisesta avustamisesta tunneilla
 • henkistä mentorointia rakentaaksesi omannäköistä opettajuuttasi joogan parissa
 • henkistä mentorointia joogapolullesi
 • kirjallisen ja mentoroivan vuorovaikutuksen vapaaehtoisiin tehtäviin
 • nauhoitukset online harjoituksista
 • Vijnana Yoga Finlandin opintotodistuksen

Koulutuksen perustana ovat Vijnana joogan metodit”7 Vital Principles” ja ”Vayu´s – the 10 Vital Winds” ovat kokonaisvaltainen keino hermostolliseen säätelyyn ja hermoston tukemiseen.

Harjoitustapasi eli miten toteutat kehonhallintaa, vaikuttaa hermostoosi. Harjoitustapasi välityksellä lähetät jatkuvasti sanattomia signaaleja hermostoosi ja olet vuorovaikutuksessa hermostosi kanssa. Sisältä käsin syntyvä liikkuminen, kehon orgaanisuuden huomioiminen ja orgaanista kehonhallintaa tukevat prinsiipit tuovat merkityksellisen lisän hermostoa hellivään näkökulmaan.

Paneudumme koulutuksessa feminiini elementtiin ja energian laatuun, joka on tärkeässä roolissa hermostoa hellivässä tavassa harjoittaa – kokonaisvaltainen kuuntelu, rytmin hidastaminen, antautuminen hetkeen ja salliminen keholle olla juuri sellainen kuin on.

Koulutuksen kulmakiviä ovat kokemuksellisuus ja harjoittaminen. Käytännönläheisessä sisällössä saat henkilökohtaista ohjausta omaan harjoitukseesi ja sen rakentamiseen sinun näköiseksesi. Saat tukea huomioiden tarpeesi ja kehotyyppisi. Jos opetat joogaa, saat paljon konkreettista inspiraatiota ja uusia näkökulmia ohjaukseesi.

Hyödynnän ohjauksessani 30 vuoden kokemustani harjoittajana ja yli 25 vuoden päätoimista laaja-alaisuutta joogapioneerina vesijoogasta erityisryhmien joogaan, joogaterapiasta lääkäriasemalla pioneerityöhön väkivaltaa kokeneiden hyväksi ja kokemuksistani kolmevuotisen joogaopettajakoulutuksen ohjaamisesta.

Yhdistän ammatilliseen kokemukseeni ja tietotaitooni kykyni näkijänä ja kanavoijana, luon niiden avulla muutosvoimaa tukevaa ohjausta turvallisesti, maanläheisesti ja jokaisen ainutlaatuista kokonaisuutta kunnioittavasti. Sinulla on mahdollisuus saada kokemuksia oman olemuksesi hienovaraisista ulottuvuuksista sen mukaan, mihin itse olet valmis.

Upeana lisänä koulutuspäiville ovat edellisistä koulutuksista käytäntöön jalkauttavat ja omaa harjoittamista tukevat online harjoitukset, jotka syventävät oppimista. Online tunneista saat nauhoitukset.

Harjoittaminen on koulutuksen sydän: Vijñāna traditiossa kehitämme asteittain kykyämme kuunnella sisältäpäin olemuksemme hienovaraisia ulottuvuuksia. Kokonaisvaltainen kuuntelu on edellytys tietoisen ja läsnä olevan itsetuntemuksen kehittämiseen harjoituksen jokaisella osa-alueella. Se luo syvällisen yhteyden itseen; vähitellen siitä tulee osa meitä koko inhimillisessä organismissamme – kehossa, mielessä ja tunnetasolla.

Vapaaehtoiset tehtävät ja harjoituspäiväkirja ovat tukena harjoituksesi tutkimisessa ja elämääsi peilaavat pohdinnat auttavat sinua itsetuntemuksessasi joogapolullasi niin joogaajana kuin joogaa ohjaavana. Vapaaehtoisiin tehtäviin saat halutessasi kanssani kirjallisen vuorovaikutuksen ja mentoroinnin.

Koulutuksen tapaamispäivien teemat liittyvät Vijnana metodin 7 Vital Principles elementteihin.
Koulutuspäivät ovat Helsingissä sunnuntaisin klo 11–17:

sunnuntai 8.9. “Relaxing the body” “Quieting the mind” ja” Intent”
sunnuntai 6.10. ”Rooting” ja ”Connecting”
sunnuntai 10.11. “Breathing” ja “Expanding – elongating and widening”

Koulutuspäivät ovat käytännön harjoittamista ja ne koostuvat eri osioista:

 • meditaatiosta, kriya, pranayama, vayu- ja hengitystietoisuus harjoituksista
 • eri liikeryhmien asanoista
 • mentorointi ja Q+A osiosta
 • luova harjoitus eri teemojen mukaan (yhdistetty somaattista liikettä, asanaa, hengitystä, äänen käyttöä)

Tarvittaessa on mahdollisuus osallistua Zoomin välityksellä (esim. sairastumisen yhteydessä).
Koulutuksen sisältö räätälöityy huomioiden jokaisen osallistujan tausta. Keskustelen henkilökohtaisesti jokaisen osallistujan kanssa ennen koulutuksen alkua.
Saat Vijnana Yoga Finland opintotodistuksen kolmestakymmenestäkahdesta akateemisen opintotunnin suorittamisesta Vijnana joogan parissa.

EARLY BIRD HINTA 777 € ON VOIMASSA 31.7. ASTI (normaalihinta 888 €)

Paikka: Centaurion Oy tiloissa, Vanha Aurinkomäentie 3 C, 00730 Helsinki (Puistola)
Aika: sunnuntaisin klo 11-17 8.9. 6.10. ja 10.11.2024, online harjoitusten ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

Ilmoittautumis- ja peruutusehdot:

EARLY BIRD ETUSI ON 111 €! EARLY BIRD hinta 777 € (sis.alv 24 %) on voimassa 31.7.2024 asti. Kokonaisuuden normaalihinta on yhteensä 888 € (sis. alv 24 %). Hinta sisältää koulutuspäivien ohjelman, opetuksen, vapaaehtoisia tehtäviä syventämään opiskelua, kuusi (6) kertaa online harjoitukset nauhoituksineen sekä mentorointia omaan harjoitukseen ja joogan ohjaukseen, tarvittaessa henkilökohtaista tukea.
Kokonaisuus maksetaan verkkokaupassa yhdessä erässä tai max. 4 erässä. Erissä maksettaessa kokonaisuuden ilmoittautumismaksu on 300 euroa ja loppumaksu 588 € (HUOM: EARLY BIRD loppuosa 488 €) maksetaan erillisen laskun mukaisesti. Ilmoittautumismaksua ei palauteta.
Maksun loppusumman voi saada takaisin sairaustapauksissa lääkärintodistusta vastaan. Alle kuukausi ennen kokonaisuuden alkamispäivää tehdyistä peruutuksista veloitetaan täysi hinta.
Ilmoittautumismaksun maksettuaan osallistuja on sitoutunut koko koulutuskokonaisuuden maksamiseen; kokonaisuuden maksu on sitova koko summaltaan. Kokonaisuuden hinta ei ole riippuvainen osallistumiskerroista.
Mikäli kokonaisuus peruutetaan tai joudutaan keskeyttämään järjestäjästä johtuvista pakottavista (esim. sairastuminen) syistä, kokonaisuuden maksu palautetaan osallistujalle kokonaan siltä osin kuin tapaamispäivät ovat vielä toteuttamatta. Jo toteutuneita päiviä ei hyvitetä.

Koulutuksen ohjaaja:
Koulutuksen opettajana toimin minä, Jutta Niala, Sertifioitu senior Vijnana joogaopettaja, Pohjoismaiden ensimmäisen Vijnana joogaopettajakoulutuksen pääopettaja. Joogan toimenkuvani on ollut laaja: Olen ollut perustamassa hyvinvointikeskusta Keski-Uudellemaalle ja minulla on ollut kaksi eri joogastudiota, joita olen luotsannut 10 vuotta.
Olen ohjannut tuhansia viikkotunteja, joogaa yritysryhmille ja yhteisöille sekä erityisryhmien joogaa (syömishäiriöiset, seniorit, näkövammaiset, liikuntarajoitteiset, diabeetikot, reumaatikot, epileptikot, väkivaltaa kokeneiden traumaryhmät). Kehitin aikoinaan vesijoogan (AquaSoul®), jota ohjasin terapia-altaassa.
Olen pitänyt terapeuttisen joogan vastaanottoa Lääkäriasema Sofianovassa ja tehnyt vuosia pioneerityötä Naisten Linjan kanssa. Kehitimme väkivaltaa kokeneille naisille toipumisen tueksi Olo-Turva kokonaisuuden, jota ohjasin.
Olen ohjannut satoja syventäviä kursseja, workshopeja ja retriittejä Suomessa ja ulkomailla tuhansille ihmisille ja toiminut pääopettajana ensimmäisessä Pohjoismaisessa kolmivuotisessa Vijnana joogaopettajakoulutuksessa (800 h). Joogan parissa tällä hetkellä mentoroin ja teen syventäviä koulutuksia pitkään jooganneille ja joogaohjaajille.

KOKEMUKSIA JOOGAKOULUTUKSISTANI:

”Kukaan ei ole kohta 30 vuotisen joogapolkuni aikana ohjannut näin maanläheisesti, yksityiskohtaisen kuvailevasti ja kehoa hoitavalla tavalla. Ilmoittauduin intuitiolla hoitamaan muuttuvaa kehoani, mutta en oikeastaan tiennyt juuri mitään Vijnana joogasta tai Jutan tavasta ohjata. Joka kerralla huomaan, että tämä on juuri sitä, mitä kehoni tarvitsee. Notkoselkäisenä ja yliliikkuvana olen mm. juurikin mennyt eteentaivutuksiin istumaluut ylöspäin työnnettyinä. Asian ymmärtäminen ja korjaaminen on hoitanut vasemman lonkan vaivaa! Kiitos viisas joogitar.” – Maria L. –

”Olen iloinen, että lähdin tähän koulutukseen mukaan. Tapaamiset ovat olleet monipuolisia keskittyen johonkin kokonaisuuteen. Online joogaharjoitukset Zoomin välityksellä ovat olleet hyvä lisä, ja siitä saatu nauhoitus auttaa kokeilemaan omassa tahdissa liikkeitä.
Jutta on hyvä opettaja, jolla on valtava tietämys ja asiantuntemus. Hän huomioi hyvin keholliset haasteet ja valmistelevien liikkeiden avulla opastaa kohti päämäärää. Tapaamisissa on aina armo läsnä ja henkilökohtainen opastus. On hienoa kasvaa ja oppia turvallisessa ympäristössä sekä murtaa omia uskomuksia.”
– Anne  –

”Minulle Vijnana-joogaharjoitus on syvällistä rauhoittumista ja keskittymistä pehmeästi, vailla suorittamista ja pakkoa. Ryhmän yhteinen laskeutuminen hitaampaan ja feminiiniin harjoitukseen auttaa maatumaan ja antautumaan tälle joogamuodolle, jonka syvää ydintä ovat mielestäni siirtymät asanasta toiseen. Mutta ei Vijnana mitään ryppyotsaista ole, päivän aikana nauretaan paljon! Suosittelen todella kokeilemaan tätä, jotakin aivan muuta. Jo aurinkotervehdys saa sinut pois totutuilta raiteiltasi.”
– Hanna – 

”Fysioterapeuttina arvostan Jutan ymmärrystä ihmisen kehon biomekaanikasta. Ohjauksessa on turvallista olla, koska Jutta tietää mistä liike alkaa, mihin se päättyy ja mitä kaikkea tapahtuu samanaikaisesti” – Anne R.- 

”Jutan koulutuksessa ydinajatuksena on viedä oma harjoitus arkeen ja ainakin minulla on käynyt niin. Yksi parhaista asioista on se, että saa henkilökohtaista tukea. Jutta on ihana kouluttaja ja tekee tätä suurella sydämellä ja antaa huomionsa kaikille ryhmäläisille tasapuolisesti. Jutan koulutus sopii sellaiselle, joka haluaa tutustua itseensä, sisimpäänsä ja oppia omasta elämästään lisää. Olen saanut tosi paljon tästä koulutuksesta.” – Outi Savukoski –

Instagram: @juttaniala